Lossy & Piret
Professioneel en direct

Sinds 1983 doen zowel grote als kleine bedrijven beroep op ons bij het selecteren, recruteren en evalueren van personeel.
Onze klanten kennen ons als consultants die met hen meedenken en meeleven. Zij appreciëren onze aandacht voor kwaliteit en respect voor de sollicitant.
Ruim twintig jaar geleden startten Myriam Lossy en Michèle Piret de firma LOSSY & PIRET. Wij stelden ons toen voor als in house selectie psychologen en waren daar dus voorlopers van de latere ontwikkelingen op de markt. Bij de externe rekruteringen zochten wij geen naambekendheid en cijferden ons liever weg ten voordele van de klant. Wij werkten voor grotere ondernemingen, de toenmalige Generale Bank, Solvay, Smith Kline… De filosofie die wij verdedigden – en nog verdedigen – was er één van openheid naar de kandidaat. Ook daar waren wij voorlopers. Kandidaten kregen van ons duidelijke  feedback over zowel testresultaten als algemene indruk. Het selectiegesprek werd dan dikwijls een begeleiding van de kandidaat - lees coaching. Wij overleefden de crisis van begin'90 en slaagden er in ook samen te werken met verschillende KMO's, die onze directe communicatie appreciëren.
Sinds 2003 werkt Myriam Lossy alleen verder, nog steeds gericht naar de oorspronkelijke filosofie: de integratie in een HR departement. Het waren onze klanten die mij aanspoorden om ook individuele begeleiding verder uit de bouwen. Via opleidingen en het behalen van een certificaat werden de activiteiten ook uitgebreid naar individuele coaching. Klanten doen ook op mij beroep voor het direct zoeken van potentiële kandidaten.